Voor een gezond, groen en prachtig resultaat!

Actief en gezond bodemleven

Harde lagen, natte plekken of een uitgeputte bodem? Beluchten niet het gewenste resultaat? Laat de grond ploffen door ProMix. Wij beschikken over de juiste apparatuur en machines hiervoor waardoor we eenvoudig de bodem kun injecteren met lucht, daarin voeding kunnen aanbrengen en vervolgens nog bodemleven kunnen inbrengen.

Werkwijze grond ploffen

Harde laag in de grond oplossen kan doormiddel van de huidige techniek redelijk eenvoudig opgelost worden. ProMix beschikt over deze apparatuur waardoor we op ongeveer 65 centimeter diepte een luchtinjectie naar beneden in de bodem kunnen geven. Dit wordt dan ook wel het grond ploffen genoemd. Vervolgens kunnen wij middels een voedingsmodule ook verschillende soorten voedingen en schimmels in de bodem schieten. Waarna dit proces gedaan is vullen we het verticale gat weer op met lavagesteente wat er direct voor zorgt dat het water een makkelijke verticale gang krijgt.

Ruimte

Met onze machine kunnen we vrijwel op iedere plek komen. Middels een lange luchtslang hebben hiervoor praktisch geen ruimte nodig.

Grond ploffen

Het ploffen van de grond gebeurt dus middels een luchtinjectie. We werken daarmee met een capaciteit van 2000 liter lucht per minuut. Dit gebeurt onder een druk van 6 bar. Nadat we de grond geploft hebben kunnen we middels een bufferbak voeding in de luchtpijp brengen. Dit schieten we daarna op grote druk weer in de gangen die er met de handeling ervoor geploft hebben. Het grote voordeel hiervan is dat er direct schimmels en bacteriën in de bodem zijn die wortels direct kunnen opnemen. Om ervoor te zorgen dat de bodem niet snel opnieuw dichtslaat vullen we het luchtgat weer op met lavakorrels om zo een verticale ‘open gang’ te houden voor de water- en zuurstof toevoer.

TOP